Martina Hlinová, majiteľ

Spustením pivovaru som objavila novú dimenziu podnikania. Svet pivovarských sládkov je svet stavovskej a remeselnej cti a poctivosti. Už naša prvá várka bola posvätená kňazom – priorom Milosrdných bratov a prítomnosťou tých najlepších na Slovensku a v Čechách. Sládkovia, ktorí stáli pri zrode nášho pivovaru nastavili vysokú priečku kvality, poctivosti a morálky. Podobný pocit som mala neskôr len keď som nakukla do sveta majstrov kávy. Asi je to tak, že práve tí, ktorí sú vo svojom obore najlepší a jedineční, sú tí najpokornejší a najsvedomitejší.

„Verím, že to nie je náhoda, koho som stretla na mojej profesionálnej ceste. Ďakujem za prívetivé prijatie do pivovarníckeho sveta!“

Naši sladkovia

Ing. Vladimír Černohorský

Vo veku 74 rokov sme sa v roku 2015 rozlúčili s našim prvým garantom a sládkom, s ktorým sme od začiatku zariaďovali Kláštorný pivovar a ktorý bol pri výbere technológie a výrobného zariadenia. Od roku 1964 – 1992 pracoval vo Výskumnom ústave pivovarskom a sladovníckom v Prahe, bol spoluautor 16-tich vynálezov, z ktorých najvýznamnejším bolo nealkoholické pivo Pito a pivo pre diabetikov. Patril medzi popredných odborníkov v obore výroby českého piva, bol učiteľom a vzorom nášho sládka Romana Kozáka, ktorý ho priviedol do našich priestorov a bol prvým odborným garantom a poradcom v začiatkoch nášho Kláštorného pivovaru.

V Kláštornom pivovare pôsobil od mája 2014 do augusta 2015.

„Pivo je po krvi najdôležitejšou tekutinou v tele.“

Mgr. Roman Kozák

Zakladajúci sládok a autor receptúr: Kláštorný ležiak 11°, špeciál °tmavý ležiak Ivan 14°, Marcové 13°, Sv.Hildegarda so špaldou 13°, študentské Dobré pivko 9°, Auróra 12,5°.
Absolvent prestížnej SPS potravinárskych technológií Podskalská v Prahe, ortodoxný fanúšik piva vyznávajúci starú pivovarnícku cechovú hrdosť, zakladajúci sládek nášho pivovaru a autor receptúry nášho najpredávanejšieho Kláštorného ležiaku 11°. Začínal ako pivovarský tovariš v prvom minipivovare u slovenského priekopníka pivovarníctva Jana Tribulíka. V roku 2012 pri spúšťaní pivovaru v Oviedo v španielskej Astúrii spoznal Ing. Vladimíra Černohorského – legendu bavorsko-českej pivovarníckej školy, ktorý si ho vybral za svojho žiaka a pri práci mu odovzdával dlhoročné skúsenosti. Od roku 2014 spoločne pomáhali zariadeniu a vzniku Kláštorného pivovaru, no v roku 2015 mesiac pred skušobnou prvou várkou piva nás náhle navždy opustil učiteľ a garant – Ing. V. Černohorský. Na jeho poslednej rozlúčke Roman Kozák oslovil o dokončenie pivovarského diela jeho priateľa – emeritného sládka a člena Siene slávy českého pivovarníctva – Ivana Chramosila, ktorý spolu s Romanom Kozákom uvaril 6/11/2015 prvý Kláštorný ležiak 11°a dodnes je odborným garantom a dozorom nášho pivovaru.

V Kláštornom pivovare pôsobil v rokoch 2014 až 2018.

„Daj Boh šťastia Kláštornému pivovaru!“

Bc. Peter Siman

Narodil sa v Banskej Bystrici a vyštudoval gymnázium J.G.Tajovského so zameraním na chémiu a biológiu – vedy, ktoré ho fascinujú celý život. Na STÚ študoval 5 rokov biotechnológie a potravinárske technológie. V decembri 2015 navštívil ako hosť náš čerstvo otvorený pivovar a dal sa do reči so sládkom pivovaru Romanom Kozákom, ktorý sa ho ujal a začal ho v praxi učiť. Počas roku 2016-2017 pracoval ako učeň a Roman Kozák ho naučil všetko to, čo sa na univerzite získať nedá.

V Kláštornom pivovare pôsobil od 2016 do súčastnosti.

„No a máme rok 2018 a ja som stále v pivovare. Pivovaru sa venujem naplno, som v neustálom pracovnom nasadení a táto práca ma stále baví. Za túto životnú príležitosť som vďačný a preto pracujem na sebe a v pivovare najlepšie ako viem“

Ivan Chramosil

Emeritný sládek
Najdlhšie slúžiaci sládek v Čechách a najväčšia osobnosť českého pivovarníctva – emeritný sládek Ivan Chramosil je od roku 2016 odborným garantom a dozorujúcim sládkom nášho Kláštorného pivovaru. Vyučil sa v pivovare Staroprameň, do ktorého nastúpil hneď po vojne. Ako 25-ročný dostal ponuku na pozíciu sládka od pivovaru U Fleku, kde pôsobil celých 44 rokov. Za svoju kariéru získal mnohé ocenenia ako aj Sládek roka a v roku 2010 bol uvedený do pivovarníckej českej Siene slávy. Učil mnohých sládkov. Učil variť pivo Václava Berku z Plzenského Prazdroja alebo J.Bočka, ktorý dlho viedol Budejovický Budvar, tak dozoruje a učí nášho sládka Petra Simana. Je certifikovaným členom degustačnej poroty majstrovstiev Európy a majstrovstiev sveta piva, spolupracuje s mnohými pivovarmi na svete. Je nám cťou a vážime si našu spoluprácu s Kláštorným pivovarom.

V Kláštornom pivovare pôsobí od augusta 2015 do sučastnosti.

„Práca sládka nie je najľahšia, ale je krásna. Je to pestré zamestnanie bez stereotypov, vyžaduje nepretržité vzdelávanie, profesijný rast a získavanie nových príležitostí. Ponúka príležitosť neustále sa stretávať so zaujímavými ľuďmi. Je to práca, ktorá ma stále baví...“

Roman Vlk – pivovarský tovariš

Vyučený strojný zámočník pre Teslu Bratislava. Keď bola prevádzka Tesly ukončená, aby uživil mladú rodinu, prešiel do oboru gastronómie. Dlhých 15 rokov za výčapom, z toho 4 roky za výčapom najväčšej bratislavskej pivárne z Romana urobilo majstra výčapníka. Po otvorení pivovaru a absolvovaní školy čapovania remeselného piva sa z neho stala prirodzená autorita a garant správneho čapovania a čistenia technológií. V tomto čase každú svoju voľnú chvíľu venuje učeniu sa pri varení piva a stal sa z neho najlepší tovariš. V roku 2019 plánuje študovať technológiu výroby piva a postupne prejsť na pozíciu sládka.

V Kláštornom pivovare pôsobí od 2015 do súčastnosti.